Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 15:52

Кількість туристів збільшилася до 900 мільйонів людей

Кількість туристів в світі в 2007 році збільшилася майже до 900 мільйонів людей, на 6,2 відсотка в порівнянні з 2006 роком. Таку статистику опублікувала Усесвітня туристична організація (УТО), повідомляє AFP.

Лідером за найбільшим приростом кількості туристів став Близький Схід, де цей показник збільшився на 13 відсотків. Загальне число туристів, які відвідали даний регіон, склало в минулому році 46 мільйонів осіб. Далі слідує Азіатсько-Тихоокеанський регіон, із зростанням 10 відсотків і Африка - 8 відсотків.

За словами генерального секретаря організації Франческо Франджаллі, хоча розвинені країни залишаються головними центрами туризму, швидке зростання держав, що розвиваються, підтверджує думка УТО про великий туристичний потенціал "третього світу".

У заяві Усесвітній організації туризму підкреслюється, що не дивлячись на високі цифри зростання, в 2008 році темпи можуть знизитися через нестабільності в світовій економіці і високі ціни на енергоресурси, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кількість туристів збільшилася до 900 мільйонів людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути