понеділок, 12 січня 2009 13:38

Кількість обстрілів території Ізраїлю скоротилася удвічі

Ізраїльтянам під час військової операції в Секторі Газа вдалося значно скоротити можливості бойовиків ХАМАСу з обстрілу території Ізраїлю ракетами. Як повідомляє газета Haaretz з посиланням на заяву ЦАХАЛу, в порівнянні з 27 грудня, коли розпочалася операція, у бік Ізраїлю запускається в два рази менше ракет.

11 січня по території Ізраїлю з Сектора Газа було випущено 22 ракети. Одна з них розірвалася на шкільному подвір"ї в ізраїльському місті Ашдод. В цей час учнів там не було, ніхто не постраждав. 10 січня ізраїльської території досягла, щонайменше, 21 палестинська ракета, 14 людей було поранено. Незадовго до початку операції, 24 грудня, ісламісти випустили по ізраїльській території більше 80 ракет.

Як припускають ізраїльські спецслужби, лідери руху ХАМАС переховуються в підвальних приміщеннях лікарняного комплексу "Шифа" (ShifaHospital) в місті Газа, можливо, в другому корпусі (BuildingNumber 2), який колись побудували ізраїльтяни. Про це Haaretz повідомляє з посиланням на джерело в спецслужбах. У другому корпусі, за даними газети, є обширні цементовані підвальні приміщення. Разом з тим, за інформацією палестинських джерел, які наводить газета, лідери ХАМАСу переховуються в різних місцях, деякі постійно переміщаються по Сектору.

11 січня в операції "Литий свинець" в Секторі Газа, як раніше повідомлялося, були вперше задіяні резервісти. Проте основна їхня частина, за заявою командування, все ще знаходиться в тренувальних таборах. Кількість загиблих в Секторі, за даними палестинських медиків, які наводить CNN, наблизилася до 900, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кількість обстрілів території Ізраїлю скоротилася удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути