Ексклюзиви
пʼятниця, 25 вересня 2020 17:23

Керівництво Кривбасзалізрудкому відзвітувало про виконання вимог шахтарів

Керівництво Кривбасзалізрудкому відзвітувало про виконання вимог шахтарів
Керівництво підприємства називає вимоги шахтарів нездійсненними.

Керівництво ПАТ "Кривбасзалізрудком" (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.) зробило все можливе, щоб усунути причини та наслідки, які можуть виникнути у зв'язку з перебуванням страйкуючих шахтарів, що залишаються під землею після закінчення робочої зміни, йдеться в офіційній заяві підприємства.

Нагадаємо, деякі з працівників шахт "Родіна", "Октябрьська", "Гвардійська" і "Тернівська", проводять акції протесту і вимагають підвищення заробітної плати.

"Спираючись на реальні фінансові можливості, адміністрація ПАТ "Кривбасзалізрудком" підвищила розміри тарифних ставок і окладів на 10-25% залежно від професій. Також був доповнений список професій працівників, яким підвищуються тарифні ставки та посадові оклади на 25%. Додатково запропонували підвищення розмірів тарифних ставок і окладів усім працівникам підприємства на 10% з 01.10.2020", – повідомляється в заяві правління ПАТ "Кривбасзалізрудком" (КЗРК).

У документі уточнюється, що з самого початку акції протесту керівництво підприємства вживало всі можливі заходи для вирішення ситуації, незважаючи на те, що вимоги шахтарів були явно нездійсненними.

З метою зняття напруженості та недопущення порушень трудових прав колективу підприємства правління КЗРК проводило неодноразові переговори з представниками страйкуючих, пропонувало різні варіанти підвищення заробітної плати, підготувало і підписало Меморандум про взаєморозуміння та виконання зустрічних вимог між адміністрацією та працівниками КЗРК, спрямованих на усунення причин і наслідків, які можуть виникнути у зв'язку з перебуванням гірників під землею після закінчення робочої зміни.

Адміністрація комбінату ініціювала переговори з працівниками, які залишаються в шахтах, проте ті відмовляються піднятися на поверхню для проведення переговорів. Правління також зверталося до всіх компетентних державних регулюючих органів і профспілок з проханням посприяти виведенню людей на поверхню, але і це не привело до будь-якого результату.

Адміністрація підкреслює, що протягом 3 тижнів виробничі потужності КЗРК залишаються незаконно блокованими. При цьому в нинішніх умовах залишатися в шахтах небезпечно для життя і здоров'я учасників протесту. Також подальше блокування виробництва може негативно вплинути на навколишнє середовище та призвести до виходу з ладу обладнання і збитків підприємства.

У результаті адміністрація КЗРК змушена оголосити про початок процедури зупинки всіх структурних підрозділів підприємства і виведення всіх колективів у простій, йдеться в заяві. Відповідні накази ПАТ "Кривбасзалізрудком" будуть доведені до працівників і профспілок в установленому порядку.

Також правління змушене звернутися до правоохоронних органів з проханням у межах чинного законодавства та наданих їм повноважень примусово припинити порушення законодавства, що блокує виробничий процес і майно підприємства, а також дати правову оцінку діям осіб, які проводять протиправну діяльність по відношенню до підприємства або підбурюють до протиправної діяльності.

У заяві підкреслюється, що адміністрація КЗРК не відмовляється від подальших переговорів з протестуючими, але готова проводити їх виключно тоді, коли всі вони піднімуться на поверхню. У цьому випадку керівництво підприємства готове обговорювати вимоги шахтарів і шукати компроміс там, де це буде можливим.

Зараз ви читаєте новину «Керівництво Кривбасзалізрудкому відзвітувало про виконання вимог шахтарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути