Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2008 14:54

Кенійська опозиція продовжить акції протесту

У Кенії опозиціонери мають намір продовжувати акції протесту, не дивлячись на заборону поліції. Генеральний секретар кенійської опозиційної партії Оранжевого демократичного руху Ан"янг Ньонго заявив, що мітинги продовжуватимуться до тих пір, поки опозиція не доб"ється задоволення всіх своїх вимог.

Сили поліції стягнуті у всі великы міста, де мають пройти виступи опозиції. В четвер в місті Кісуму на заході країни поліцейські застосували сльозогінний газ, щоб розігнати підлітків, які заблокували основні дороги міста. У трущобах Найробі при зіткненні з поліцією було вбито двох представників опозиції, передає AFP.

Опозиція не згодна з результатами президентських виборів, що відбулися 27 грудня. Згідно з офіційними даними, на них переміг діючий президент країни Мваї Кібакі. Партія Оранжевого демократичного руху, яку очолює Райла Одінга, наполягає на тому, що результати були сфальсифіковані і вимагає проведення нових виборів.

Генеральний секретар Британської Співдружності Дон Маккіннон в четвер оповістив результати розгляду Співдружністю виборів в Кенії. Він заявив, що "дії, які мали місце після закриття виборчих дільниць, не відповідають міжнародним стандартам, і достовірність результатів виборів ставиться під сумнів".

З початку акцій протесту в Кенії загинуло більше 600 людей. За іншими даними, число загиблих перевищує 1000 осіб. Близько 250 тисяч кенійців покинули свої домівки.

Представник партії Оранжевого демократичного руху в четвер виступив із заявою про намір партії звернутися до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Опозиціонери мають намір представити членам суду матеріали, які свідчать про неправомірну жорстокість поліції при придушенні акцій протесту, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кенійська опозиція продовжить акції протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути