Ексклюзиви
субота, 09 лютого 2008 13:53

Казкотерапія допоможе заробити грошей і вийти заміж

"Поспілкуйтеся" зі своїм внутрішнім "Я", складаючи казки. І воно розповість вам, як вирішити проблеми зі здоров"ям і самореалізуватися.

Казка, написана самостійно, схожа на сновидіння наяву, в ній відбивається весь підсвідомий світ людини, зашифрований у символи. Казкотерапія, працюючи з цими символами, дозволяє "розкрити" проблему, зрозуміти, як і чому вона з"явилася в житті, осмислити її і головне - знайти спосіб усунути, написавши казку про вирішення проблеми і про бажаний результат. А вже цей новий сценарій, міцно вкоренившись у підсвідомості, виявлятиметься і в реальному житті.

Казкотерапія ефективна:
1. При пошуку життєвого шляху, талантів, справжніх потреб, духовному зростанні.
2. Коли шукають "другу половинку", про причини, чому ця зустріч не відбувається.
3. У проблемах з сімейним життям, конфліктах, взаєморозумінні батьків і дітей.
4. У питаннях кар"єри і грошей.
5. У проблемах із зовнішністю і здоров"ям.

До казкотерапії не слід звертатися:
1. Людям з деякими видами депресії.
2. У стані психозу і людям з такою схильністю, також людям, страждаючим хворобливою нав"язливістю, страхом і тому подібне

Як стати братами Грімм:

1. Пригадаєте свою найулюбленішу дитячу казку. Перекажіть її своїми словами: що сталося з головним героєм, опишіть його зовнішність, характер, вчинки. Відповідайте для себе на питання: "чи схоже це на ваше власне життя?".

2. Напишіть свою казку. Чим "чарівніша" вона вийде, тим краще. Писати потрібно не менше 10 хвилин. Саме стільки часу вимагає підсвідомість, щоб відкритися.

3. Проаналізуйте те, що написали. При цьому відповідайте для себе на такі питання: про кого і про що ця казка; персонажі казки - хто вони. Опишіть їх зовнішність, характер. Чи властиві вам ці риси? Наскільки? Які відносини між персонажами? Співвіднесіть їх з собою, з різними проявами своєї особи; про який час ця казка: минулий, сьогоденні, майбутній; чи досягає Герой своєї мети; що б хотілося змінити в казці; яке може бути продовження?

4. Допишіть. Далі напишіть казку, як Герой може досягти своєї мети, що для цього йому потрібно зробити (сім залізних хлібів згризти, запитати поради у Баби-Яги, з"їсти чарівне яблуко), а потім інтерпретуйте, що це може означати в реальному житті. Додайте "чарівних предметів", розкажіть про їх властивості, чим вони можуть допомогти - і поясните їх символічне значення для себе. Це буде вашим ресурсом, до якого можна звертатися за підтримкою і натхненням.

Олег Чабан, психіатр:"Казкотерапія звучить дуже по-доброму, якось навіть по-дитячому. І разом з тим це щонайпотужніший метод глибинної психотерапії, коли увага концентрується на несвідомій, коли йде робота з внутрішнім "Я" людини. У чомусь цей метод навіть агресивний. Адже під час сеансів можуть "піднятися" несвідомі конфлікти і травми, і важливо, щоб психотерапевт точно знав, як з цим справитися. Тому насамперед я раджу індивідуальний підхід - важливо провести реальне докладне інтерв"ю, перш ніж брати людину в казкотерапію", повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Казкотерапія допоможе заробити грошей і вийти заміж ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути