Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2008 16:01

Казахстан вивів свої війська з Іраку

У вівторок, 21 жовтня, Казахстан вивів свій військовий підрозділ з Іраку. Казахські миротворці вилетіли до Алма-Ати, куди прибудуть пізно увечері у вівторок.

Казахські військовослужбовці повертаються на батьківщину на прохання уряду Іраку. У прес-службі Міністерства оборони Казахстану відзначили, що миротворчий контингент повністю виконав поставлені перед ним завдання і завершив свою місію в Іраку.

Казахстан ввів свій інженерно-саперний загін до Іраку в серпні 2003 року. Військовослужбовці займалися розмінуванням території, устаткуванням пунктів польового водопостачання, очищенням води і наданням медичної допомоги населенню Іраку. За період миротворчої місії один з казахських військовослужбовців загинув, декілька чоловік було поранено, повідомляє "Лента.ру".

У повідомленні прес-служби Міноборони Казахстану йдеться про те, що виведення казахського контингенту відбувається в час, коли досягнута стабільність в забезпеченні безпеки в Іраку. "Наша країна брала участь в операції "Свобода Іраку" з 19 серпня 2003 року, і, не дивлячись на всі труднощі і кризові ситуації, що виникали протягом цих п"яти років, залишилася вірною своєму союзницькому боргу", - наголошується в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Казахстан вивів свої війська з Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути