Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2007 17:41

Казахстан витратить 10 мільйонів доларів на боротьбу з Боратом

Уряд Казахстану виділив 10 мільйонів доларів на поліпшення іміджу країни за кордоном. Про це було оголошено на третьому міжнародному PR-форумі, що проходив в Алма-Аті.

Учасники заходу звернули особливу увагу на негативний вплив, який справив на образ республіки фільм "Борат" про пригоди вигаданого казахстанського журналіста, який вийшов осінню 2006 року. Як заявив член клубу "PR-шы" Куат Домбай, інформаційний вакуум, що створився навколо Казахстану, "створює широке поле для спекуляцій, чим Борат і скористався".

Поліпшенням образу республіки доручено зайнятися міністерству закордонних справ. Виділені кошти будуть витрачені, зокрема, на розміщення позитивної інформації про країну в провідних світових ЗМІ.

Нагадаємо, що минулого року Астана вже проводила в західних ЗМІ масштабну рекламну кампанію, в якій розповідалося про "реальний Казахстан" на противагу тому, який представляє фільм "Борат".

В той же час, не відмовляючись від критики на адресу британського коміка Саші Барона Коена і його персонажа Бората Сагдієва, казахстанські чиновники стали визнавати, що скандальна картина все ж таки істотно підвищила популярність республіки в світі. Навіть президент країни Нурсултан Назарбаєв в листопаді 2006 року відзначив, що поганої реклами не буває: глядачеві, за його словами, захочеться відвідати республіку і побачити, як все є насправді. Прогноз виправдався: після виходу фільму потік туристів до Казахстану виріс в п"ять разів, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Казахстан витратить 10 мільйонів доларів на боротьбу з Боратом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути