Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2007 19:35

Казахстан побудує місто за 20 мільярдів доларів

У проект казахстанського "Актау-Сіті", який зводитиметься на базі сучасного міста Актау (до 1991 року - Шевченко) буде інвестовано близько 20 мільярдів доларів. Про це повідомив президент країни Нурсултан Назарбаєв.

Тільки протягом найближчих п"яти років в "Актау-Сіті" планується вкласти до семи мільярдів доларів. Частину коштів нададуть інвестори з країн Сходу, відзначив Назарбаєв. Президент Казахстану братиме участь в церемонії закладки першого каменя, яка відбудеться 11 вересня.

Казахстан планує зробити з Актау одним з найбільших міст на березі Каспія. На думку Нурсултана Назарбаєва, місто конкуруватиме з Астраханню, Баку, іранськими і туркменськими портами. У "Актау-Сіті" буде побудовано сучасне місто, відповідне як для житла, так і для розваг.

Зараз в Актау проживає близько 145 тисяч чоловік. Це місто є єдиним морським портом Казахстану, призначеним для перевезення сухих вантажів, нафти і нафтопродуктів, передає агентство "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Казахстан побудує місто за 20 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути