Ексклюзиви
понеділок, 09 червня 2008 17:32

Катування стали звичним явищем в українських в"язницях

Останнім часом масово стала надходити інформація про жорстокі порушення прав засуджених у місцях позбавлення волі, а протягом десяти останніх днів в Україні четверо засуджених позбавили себе життя.

Про це йдеться у повідомленні Вінницької правозахисної групи.

Так, за останню добу до Вінницької правозахисної групи надійшла інформація про масові побиття засуджених в Стрижавській виправній колонії N81 та у Темнівській виправній колонії N100 (Харківська область).

Відповідно до інформації, яка є в розпорядженні ВПГ, 7-8 червня співробітниками Стрижавської ВК N81 було жорстоко побито трьох засуджених. "На тілах засуджених є сліди від побоїв, тому адміністрація колонії робить усе для того, аби не допустити для зустрічі з ними пресу та правозахисників", повідомляє ВПГ.

За інформацією правозахисників, причиною побиття є "незгода засуджених із жорстоким приниженням людської гідності з боку адміністрації колонії та попередження з боку засуджених про те, що вони вдаватимуться до акцій мирного протесту проти принижень".

За повідомленням ВПГ, в ізоляторі колонії N100 перебуває понад 60 осіб, 7 червня катувань зазнали четверо засуджених. "Серед методів катування, які застосовуються до засуджених, - побиття, замотування рук і ніг у вологі рушники, що викликає важкий біль після висихання рушників, "розтяжка", прив"язування до батареї наручниками", йдеться у повідомленні.

Правозахисники звертаються до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпачової з проханням відвідати колонії N100 та N81 і зустрітися із засудженими, які, згідно з повідомленнями, були піддані тортурам, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Катування стали звичним явищем в українських в"язницях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути