понеділок, 19 вересня 2011 14:25

"Катер-косатка" занурюється під воду на 1,5 м та "стрибає" у висоту на 5 м

"Катер-косатка" занурюється під воду на 1,5 м та "стрибає" у висоту на 5 м

Незвичайне судно Seabreacher Y виробництва американської компанії Innespace являє собою цільний корпус ручної збірки з композитних матеріалів, який за своєю формою і розмірами схожий на тіло косатки. У "голові" в псевдотварини розташовується двомісна кабіна з прозорим ковпаком - як у літака.

Паливний двигун потужністю 260 л. с. дозволяє катеру пересуватись по воді, здійснюючи стрибки, обертання і короткочасні занурення. Максимальна швидкість на поверхні становить 88 км/год, а під водою - 32 км/ч. Висота стрибків може досягати п'яти метрів, а глибина занурення - півтора метри.

Для занурення Seabreacher Y йому потрібен працюючий двигун, якому в свою чергу необхідне повітря, що надходить через спеціальний отвір. Коли судно йде під воду глибше ніж на півметра, отвір перекривається, і мотор поступово зупиняється, після чого штучна косатка сама спливає на поверхню. Таким чином, пілот ніяк не зможе перебувати на глибині занадто довго. Якщо у випадку аварії вода потрапить у кабіну або руховий відсік і навіть повністю затопить їх, Seabreacher Y все одно залишиться на плаву.

Вартість катера $ 86 тис., ще $ 3-6 тис. доведеться віддати за доставку транспортного засобу. За визнанням засновника Innespace Роба Іннеса, клієнтами компанії є багатії, небайдужі до дорогих іграшок та екстремального відпочинку.

Зараз ви читаєте новину «"Катер-косатка" занурюється під воду на 1,5 м та "стрибає" у висоту на 5 м ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути