Ексклюзиви
четвер, 06 червня 2019 10:28

Катастрофа ІЛ-76: Апеляційний суд визнав провину Росії

Катастрофа ІЛ-76: Апеляційний суд визнав провину Росії
Катастрофа ІЛ-76: Апеляційний суд визнав провину Росії. Фото: УНІАН

Запорізький апеляційний суд задовольнив апеляцію вдови загиблого офіцера Олександра Бєлого Тетяни Чимиркової щодо рішення Мелітопольського міськрайонного суду про невизнання вини Російської Федерації у катастрофі літака Іл-76.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Рішення Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 16 квітня 2019-го скасовано, заяву Чимиркової задоволено та встановлено юридичний факт загибелі Бєлого Олександра Івановича, 31.05.1976 р.н. при виконанні обов'язку військової служби 14 червня 2014-го у місті Луганськ Луганської області, Україна, внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство 5-річного хлопчика: підозрюваних поліцейських звільнили

В апеляційній скарзі та в судовому засіданні Чимиркова посилалася на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права.

Вдова військового зазначила, що суд першої інстанції не врахував, що юридичний факт, який вона просить встановити, має індивідуальний характер, стосується виключно загибелі її чоловіка внаслідок агресії Російської Федерації проти України, а не безпосередньо факт такої агресії, та від встановлення вказаного факту залежить виникнення, зміна та припинення її прав як заявника.

Постанова суду набирає чинності з дня її прийняття, проте може бути оскаржена до Верховного суду протягом 30 днів із дня складання повного тексту судового рішення.

На Донбасі у середу, 5 червня, ворожий снайпер вбив бійця 54-ї окремої механізованої бригади сержанта Владислава Бережного.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа ІЛ-76: Апеляційний суд визнав провину Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути