четвер, 24 квітня 2008 14:49

Картину Вінстона Черчилля продали за 420 тисяч доларів

Картина пензля Вінстона Черчилля, написана під час заходу сонця в горах Марокко і пізніше продемонстрована президентові США Франкліну Рузвельту на зустрічі під час Другої світової війни, була продана на аукціоні Bonhams в Нью-Йорку за 420 тисяч доларів.

Полотно "Захід сонця над горами Атлас" було придбано невідомим покупцем по телефону після невеликих торгів, повідомила прес-секретар аукціонного будинку Стайсі Сміт. Bonhams заздалегідь оцінив полотно в 400-600 тисяч доларів.

Черчилль написав цю картину на балконі в готелі Марракешу, де він відпочивав в 1935 році. У роботі він використовував безліч яскравих фарб, які видавлював на полотно прямо з тюбика, відзначає експерт Bonhams Малкольм Уокер.

Після конференції в Касабланці в 1943 році Черчилль запросив Рузвельта до Марракешу, щоб показати йому прекрасну природу Марокко. "Рішення запросити Рузвельта з"їздити в гори говорить про те, що це для нього багато значило", - відзначає Уокер. Дочка Черчилля Мері Соамс якось сказала, що ця поїздка стала "миттю спокою серед жаху війни".

Черчилль почав писати 1915 року під час депресії, яка була викликана кризою в його політичній кар"єрі. "Живопис допомагав йому відволіктись", - відзначив Уолкер. В 2007 році одна з картин Черчилля, також написана в Марокко, була продана приблизно за мільйон доларів, а інша із зображенням його будинку в Чартвеллі - за 2 млн., передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Картину Вінстона Черчилля продали за 420 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути