четвер, 19 червня 2008 09:46

Картину Пікассо "Сільветте" продано за $6,5 млн

Картина французького живописця іспанського походження Пабло Пікассо продана в Сіднеї за рекордну для художніх аукціонів Австралії суму в 6,5 мільйонів доларів.

Написаний в 1954 році портрет "Сільветте", на якому в манері кубізму зображена 17-річна дівчина Сільветте Давід, був проданий покупцеві по телефону, який побажав зберегти анонімність. Сільветте Давид досить часто позувала відомому живописцеві. Її тендітний стан і довге світле волосся буквально полонили художника, і він відобразив її на більш ніж 40 картинах.

"Сідней - це Нью-Йорк для світу мистецтва в південній півкулі", - сказала представник аукціонного будинку Deutscher-menzies Марі Гейслер.

Картина Пікассо побила попередній рекорд художніх аукціонів в Австралії - 3,3 мільйона доларів, які минулого року заплатили за роботу австралійського художника Бретта Уайтелі.

Пабло Руїс Пікассо (25 жовтня 1881, Малага, Іспанія - 8 квітня 1973, Мужен, Франція), повне ім"я Пабло Дієго Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Марія де лос Ремедіос Кріспін Кріспіняно де ла Сантісіма Тринідад Руїс і Пікассо - іспанський художник, скульптор, графік, кераміст і дизайнер, передає ВікіпедіЯ.

Основоположник кубізму (разом з Жоржем Браком), в якому тіло в оригінальній манері малювалося як ряд з"єднаних у єдину площин. Пікассо багато працював як графік, скульптор та кераміст. Він зробив винятковий вплив на розвиток образотворчого мистецтва в XX столітті.

Пікассо помер 8 квітня 1973 в Мужені (Франція) на своїй віллі Notre-dame-de-vie. Похований біля замку Вовенарт, який належав йому.

Музей Пікассо відкрито в Барселоні, завдяки самому художникові, який в 1970 підніс у дар місту свої роботи. У 1985 музей Пікассо було відкрито і в Парижі (готель Салі); сюди увійшли роботи, передані спадкоємцями художника, - більше 200 картин, 158 скульптур, колажів і тисяч малюнків, естампів і документів, а також особистої колекції Пікассо.

Нові дари спадкоємців (1990) збагатили паризький музей Пікассо, Міський музей сучасного мистецтва в Парижі та кілька провінційних музеїв (картини, малюнки, скульптури, кераміка, гравюри та літографії).

Лауреат Міжнародної Сталінської премії (1950) і Міжнародної Ленінської премії "За зміцнення миру між народами" (1962).

Пікассо зробив величезний вплив на художників всіх країн, ставши одним з найвідоміших майстрів у мистецтві XX століття, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Картину Пікассо "Сільветте" продано за $6,5 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути