Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2007 13:01

Картину Гогена виставили на аукціон за 60 мільйонів доларів (ФОТО)

 На нью-йоркські торги дому Sotheby"s, які пройдуть 7 листопада 2007 року, виставлено полотно Поля Гогена "Te Poipoi (Ранок)", яке оцінюють у 60 мільйонів доларів. Агентство Bloomberg відзначає, що останній рекорд вартості для живопису цього художника був встановлений рік тому: тоді картина "Чоловік з сокирою" пішла з молотка за 40,3 мільйона на аукціоні Christie"s.

Картина "Te Poipoi" з 1945 року не залишала відому у Нью-Йорку сім"ю Уїтні. Вона була куплена Джоан Уїтні Пейсон, меценаткою і колекціонером, однією з засновниць бейсбольної команди New York Mets. Саме спадкоємці Уїтні у 2004 році продали за 104 мільйони доларів найдорожчу на сьогоднішній день картину Пабло Пікассо "Хлопчик з трубкою".

7 листопада, тобто в один день з Гогеном, дім Sotheby"s виставить на продаж дві роботи Пабло Пікассо, сумарна оцінка яких становить 65 мільйонів доларів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Картину Гогена виставили на аукціон за 60 мільйонів доларів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути