Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2008 13:16

Карла Бруні провела першу зустріч як перша леді Франції

Карла Бруні провела першу зустріч як перша леді Франції
Співачка й фотомодель Карла Бруні, яка нещодавно стала дружиною президента Франції Ніколя Саркозі, стала до офіційних обов"язків першої леді країни.

Як повідомляє агентство Reuters, в суботу, 23 лютого, Саркозі та Бруні зустрілися з сім"єю екс-кандидата в президенти Колумбії Інгрід Бетанкур, яка з 2002 року перебуваэ в полоні у колумбійських повстанців.

Бетанкур має подвійне франко-колумбыйське громадянство. На зустрічі були присутні її дочка, син і колишній чоловік, а також екс-депутат парламенту Колумбії Консуело Гонсалес, яка теж була викрадена бойовиками Революційних збройних сил Колумбії (FARC), проте звільнена, на відміну від Бетанкур, за посередництва президента Венесуели Уго Чавеса в січні 2008 року. Тоді також відпустили помічницю Бетанкур Клару Рохас.

FARC була сформована 1964 року і є найкрупнішою екстремістською організацією в Латинській Америці. Останнім часом угруповання займається переважно викраданнями колумбійських чиновників та іноземців.

Бетанкур – одна з декількох десятків колумбійських політиків, що залишаються в заручниках у бойовиків. FARC згодна випустити їх на свободу в обмін на звільнення з в"язниць своїх соратників. Бойовики стверджують, що ведуть боротьбу за справедливий розподіл благ. Вашингтон і Богота зараховують FARC до терористичних організацій.

Саркозі пообіцяв, що визволення Бетанкур з полону буде одним з пріоритетів французької зовнішньої політики. Міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер днями відвідав Каракас і Боготу з метою прискорити її звільнення.

Дочка Бетанкур Мелані Деллойэ визнала після зустрічі з президентським подружжям, що її дуже схвилювали вимовлені Карлою Бруні слова. "Вона уважно слухала, і її слова дуже зворушили нас", – сказала Деллойе.

Незабаром Бруні відправиться в свою першу офіційну зарубіжну поїздку як дружина французького президента. У березні їй належить супроводжувати чоловіка під час візиту до Великої Британії.

Ніколя Саркозі і Карла Бруні одружилися 2 лютого. Церемонія одруження відбулась у Єлісейському палаці.

Для Саркозі це третій шлюб. Восени 2007 року він розлучився зі своєю другою дружиною Сесілією, з якою прожив 11 років. Подружжя розлучилося "за обопільною згодою", повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Карла Бруні провела першу зустріч як перша леді Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути