Ексклюзиви
середа, 05 листопада 2008 14:12

Караджіч відмовився давати свідчення Гаазькому трибуналу

Колишній президент Республіки Сербської Радован Караджіч відмовився відповідати на питання Гаазького трибуналу, чи знав він про масові вбивства мусульман і хорватів на території Боснії під час війни 1992-1995 років.

Колишній лідер боснійських сербів виступив як свідок на процесі у справі Момчила Країшника, який був раніше найближчим соратником Караджіча. У 2006 році Країшник був засуджений на 27 років позбавлення волі по звинуваченню в організації етнічних чисток. Зараз він намагається оскаржити свій вирок.

Судді ухвалили, що Караджіч має право не відповідати на деякі питання, оскільки його відповіді можуть бути використані проти нього, коли над ним самим почнеться процес по схожих звинуваченнях.

Виступ в якості свідка став першим випадком участі колишнього лідера боснійських сербів в суді у справі про військові злочини під час війни на Балканах на початку 1990-х років.

Радован Караджіч переховувався від правосуддя з 1996 року до липня 2008 року, коли був затриманий і переданий Гаазькому трибуналу. Його звинувачують в етнічних чистках під час війни в Боснії та Герцеговині і у вбивстві приблизно восьми тисяч мирних жителів в мусульманському анклаві Сребреніца в 1995 році, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Караджіч відмовився давати свідчення Гаазькому трибуналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути