пʼятниця, 21 березня 2008 17:21

Кандидати в президенти США зібрали 780 мільйонів доларів

Згідно обнародуваним в четвер даним, до фондів кандидатів в президенти США за 14 місяців передвиборної кампанії надійшло 780 мільйонів доларів, пише LosAngelesTimes 21 березня. У загальну суму включені кошти, пожертвувані вже вибулим з президентської гонки кандидатам.

Серед тих кандидатів, хто продовжує боротьбу за президентське крісло, на першому місці зі збору пожертвувань сенатор від штату Ілінойс Барак Обама, до фонду якого було пожертвувано 192,7 мільйона доларів. Витрати на кампанію склали 154,7 мільйона, причому за лютий 2008 року було витрачено 42,7 мільйона.

До фонду колишньої першої леді Хіларі Клінтон за час передвиборної кампанії поступило 173,8 мільйона доларів, з яких десять мільйонів доларів залишилися від передвиборної кампанії в Сенат, а п"ять мільйонів сенатор від штату Нью-Йорк внесла з особистих статків.

Кандидат від Республіканської партії Джон Маккейн отримав фінансову підтримку у розмірі 60,2 мільйонів доларів. Його витрати за 14 місяців гонки склали 49 мільйонів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кандидати в президенти США зібрали 780 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути