Ексклюзиви
четвер, 23 грудня 2010 18:21

Кандидат Табачника, який програв у Донецьку, може керувати ще два роки

Кандидат Табачника, який програв у Донецьку, може керувати ще два роки

В.о. ректора Донецького національного університету Петро Єгоров визнав свою поразку, але наказ про призначення нового ректора найближчим часом підписаний не буде.

Про це заявила на прес-конференції в ДонНУ юрист університету Альбіна Фурман.

"Ректорські вибори пройшли легітимно, прозоро, Петро Володимирович Єгоров їх результати не оскаржує", - сказала Фурман.

Вона заперечує зв'язок між кримінальним переслідуванням екс-головбуха Тетяни Лев з перемогою її чоловіка на ректорських виборах. Керівництво ВНЗ також наполягає, що Тетяною Лев допущені фінансові порушення.

За словами Фурман, саме її шеф попросив прокуратуру порушити кримінальну справу. Він двічі звертався з пропозицією притягнути Тетяну Лев до відповідальності.

"Нами було ініційовано звернення до правоохоронних органів. Але це не тиск на Лисенка через його дружину, як написали деякі ЗМІ. Два місяці тому я прийняла свою посаду, зафіксувала порушення і поставила до відома Петра Володимировича. Ми повинні були реагувати", - повідомила пані Фурман.

Щодо виявлених фінансових порушень юрист заявила, що їх було два: повна оплата за послуги фірми "Київбуд" на суму 586 тисяч за ремонтні роботи в басейні університету, друге - недоплата зарплати педагогам Єнакіївського технікуму, який є структурним підрозділом університету (250 тисяч грн.).

Разом з тим Фурман визнала, що гроші, призначені технікуму, ніким не вкрадено.

Вона підтвердила, що п'ять підрядників чекають від університету 2,5 млн. за виконані роботи з ремонту гуртожитку. Причому, 652 тисячі грн. з цієї суми недоплачені за проведені роботи згаданого "Київбуду".

"Всі звинувачення з боку нового керівництва ВУЗу на адресу Тетяни Лев безпідставні, їй завдано тілесні ушкодження середньої тяжкості. Сім'я Лисенка пов'язує і кримінальна справа, і напад на Тетяну Лев з перемогою її чоловіка на ректорських виборах", - парирувала адвокат Лисенка і Лев Катерина Кутня.

Підписати контракт з переможцем ректорських виборів, як сказала Кутня, заборонив міністерству суд.

"Скільки триватиме ця ситуація, ніхто не знає - до кінця судового розгляду. Хоча закон говорить, що суд повинен прийняти рішення в розумні терміни. Юридично цей хід дозволяє Петру Єгорову залишатися на посаді в.о. ще 2 роки.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кандидат Табачника, який програв у Донецьку, може керувати ще два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути