Ексклюзиви
середа, 01 жовтня 2008 13:41

Канадського прем"єра звинуватили в плагіаті

Прем"єр-міністр Канади Стівен Харпер запозичив частину свого виступу в 2003 році з промови тодішнього прем"єра Австралії Джона Ховарда.

Оуен Ліпперт, відповідальний за підготовку виступу Харпера, який був тоді лідером опозиції, вже заявив про свою відставку.

Ліпперт визнав, що через брак часу проявив "надмірну старанність в копіюванні деяких фрагментів" промови Ховарда, в якій австралійський прем"єр висловлював підтримку вторгнення до Іраку.

Ліпперт підтвердив, що ані його наступники в прес-службі, ані сам канадський прем"єр не знав про те, що частина його промови запозичена з виступу іншого політика.

Про підтримку війни в Іраку Харпер заявив в Оттаві 20 березня 2003 року, не підозрюючи, що за два дні до того майже тими ж словами своє схвалення вторгнення до Іраку висловив Ховард.

Звинувачення Харпера в плагіаті обнародувані в розпал передвиборчої кампанії, в якій іміджмейкери прем"єра роблять акцент на його чесність та надійність.

Схожість текстів виступів помітили в партії лібералів, які борються з консервативною партією, що представляється прем"єром, за перемогу на виборах, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Канадського прем"єра звинуватили в плагіаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути