Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2018 23:28

Як правильно зібрати екстрену валізу

Як правильно зібрати екстрену валізу
В Україні різко виріс попит на екстрену валізу. Фото: Волонтерська хвиля

Після введення воєнного стану в Україні різко зріс попит на екстрену валізу.

Це сумка з необхідними речами, яку слід підготувати на випадок надзвичайного стану, повідомляє ZIK.

Для чоловіків підійде туристична сумка з великими кишенями і міцними ручками. Необхідно, аби витримала до 30 кг. Для жінок – рюкзак, який часто використовується в побуті. В першу чергу, необхідно покласти ті речі, які допоможуть вижити кілька днів.

"Найперше, кладемо найважче – харчі, одяг, інструменти, намет, каримат. Далі складаємо аптечку, документи і всі інші засоби, які можуть підтримувати ваше автономне перебування, зв'язок і виживання", – розповів завідувач навчально-тренувального відділу Олександр Шваб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада ввела воєнний стан

Чоловік каже, що серед розповсюджених помилок, передусім, люди кладуть сімейні цінності: Біблію, ікони, ноутбуки та іншу техніку. На необхідні речі місця в рюкзаку не залишається. Ще одна помилка – неправильно спакована аптечка. Літнім людям слід подбати про тижневий запас ліків, які вживають щодня. Дітям – про підгузки.

"В аптечці мають бути тільки ті ліки, які ви будете приймати. А отже, якщо ви знаєте призначення лікаря, то беріть ті ліки, які він призначив", – наголосив Шваб.

Окрім аптечки, з-поміж основного: документи, кредитні картки, дублікати ключів від будинку і машини – їх слід класти у сумку згори або в кишені. Не варто тримати гроші в одному місці. Треба покласти карту місцевості і засоби зв'язку та інформації. А ще – не треба забути про харчі, змінну білизну, нитки, голки та навіть нотатник із ручкою. Намет, сірники і спеції. І якщо лишиться місце, тоді вже й сімейні цінності.

Нагадаємо, 28 листопада, Президент України Петро Порошенко підписав законопроект, яким передбачається введення воєнного стану в Україні в 10 областях областях.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно зібрати екстрену валізу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути