субота, 22 березня 2008 16:07

Качка-інвалід пересувається на самокаті (ФОТО)

У початковій школі Мельвіля в штаті Род-Айленд (MelvilleElementary) живе незвичайна качка. Виглядає і крякає птах так само, як і її родичі, але пересувається вона украй незвичайним чином.

Лаура Бекмен (LauraBackman), вчителька початкових класів, розповіла про те, що качка з"явилася на світ два роки тому. Але ледве пташеня вилупилося, як відразу стало ясно, що він чомусь не може як слід переміщатися, а значить, йому призначена швидка загибель (при цьому інші пташенята з того ж виводка були здоровими). Проте Лаура вирішила допомогти тварині вижити.

За допомогою фахівців Бекмен з"ясувала, що причина цього в якомусь нейрофізіологічному порушенні, через яке Лемон (Lemon - качці через відтінок пір"я дали таке ім"я, яке з англійського переводиться як "лимон") не може ставати на лапи.

Вчителька подумала, що якби віддала Лемона у ветеринарну лікарню, то там бідна пташка просто лежала б безпорадно де-небудь в кутку. Тому Лаура вирішила сама допомогти качці пристосуватися до життя.

Разом з учнями вона придумала і зробила чотириколісний самокат. За допомогою ременів в нім фіксується тулуб качки, і птах, перебираючи лапами і трохи торкаючи ними підлогу, примушує переміщатися з собою конструкцію, в якій вона ж і знаходиться.

Лемон - улюблениця всієї школи. А її добра господиня написала про цю качку книгу, яку присвятила своєму батькові-інвалідові, повідомляє Membrana.

Зараз ви читаєте новину «Качка-інвалід пересувається на самокаті (ФОТО) ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути