Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2010 13:15

Кабмін запровадить довготривалі проїзні квитки

Кабмін запровадить довготривалі проїзні квитки

Кабінет міністрів України підтримав пропозицію Антимонопольного комітету України (АМКУ) стосовно розроблення центральними органами виконавчої влади нормативно-правового акту щодо обов"язкового запровадження довготривалих проїзних квитків у містах з населенням понад 800 тис. мешканців, передбачивши конкретні періоди тривалості проїзних, повідомляє пресс-служба АМКУ.

Врегулювати порушене питання мають Мінтрансзв"язку, МінЖКГ, Мінфін, Мінекономіки, Держкомпідприємництво та Держспоживстандарт, які повинні винести на розгляд уряду проект узгодженого рішення.

Нормативне запровадження системи функціонування довготривалих проїзних підвищить ефективність транспортних підприємств за рахунок завчасного отримання додаткових коштів шляхом кредитування з боку пасажирів.

В.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко наголосив, що підтримка Кабміном пропозицій АМКУ щодо запровадження довготривалих проїзних квитків засвідчує піклування держави про забезпечення громадянам зручності в користуванні громадським транспортом шляхом введення таких проїзних та заощадження на них коштів.

АМКУ також очікує на завершення Мінтрансзв"язку і МінЖКГ розроблення і запровадження єдиних нормативних порядків розрахунку вартості довготривалих проїзних квитків на міський транспорт, що дозволить врегулювати проблемні питання у цій сфері.

Мінтрансзв"язку необхідно завершити розроблення методики формування вартості квитків тривалої дії на проїзд в метро та автобусі, а МінЖКГ - в трамваї і тролейбусі.

За матеріалом РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «Кабмін запровадить довготривалі проїзні квитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути