середа, 19 лютого 2020 14:50

Кабмін посилив покарання підприємств, які перезабруднюють довкілля

Кабмін посилив покарання підприємств, які перезабруднюють довкілля
Якщо підприємство не звітує, систематично порушує умови дозволу або не виконує його умов, йому можуть анулювати інтегрований дозвіл. Фото:solvetpv.lviv.ua

Інтегрований дозвіл для великих підприємств, які є найбільшими забруднювачами довкілля, хоче запровадити Кабінет міністрів.

Про це написав у Telegram-каналі прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Інтегрований дозвіл - це перелік вимог до обсягів забруднення та необхідних заходів для зменшення впливу підприємств на довкілля. В ЄС усі великі підприємства обов'язково отримують такий дозвіл. Підприємства мають здійснювати моніторинг викидів та щорічно звітувати про дотримання умов інтегрованого дозволу", - написав Гончарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які світові бренди найбільше забруднюють довкілля пластиком

За його словами, якщо підприємство не звітує, систематично порушує умови дозволу або не виконує його умов, йому можуть анулювати інтегрований дозвіл.

"Це означає, що роботу підприємства буде зупинено, доки не будуть виконані всі умови дозволу. Запровадження цього дозволу сприятиме модернізації виробництва та впровадженню нових найкращих доступних технологій. А також призведе до зменшення промислового забруднення, покращення стану довкілля та здоров'я людей", - вважає Гончарук.

Україна увійшла до п'ятірки європейських країн за кількістю смертей через забруднення навколишнього середовища. За рік помирають понад 57 тис. людей. Дослідження провели у Глобальному альянсі з питань здоров'я та забруднення.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін посилив покарання підприємств, які перезабруднюють довкілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути