Ексклюзиви
пʼятниця, 18 травня 2007 15:32

Йорданський монарх очолить Хашемітско-палестинську державу

Амман виступив з новою ініціативою, що припускає створення могутньої держави, що складається з Йорданії і Палестини, володарем якого стане йорданський монарх Абдалла. Кожна з країн володітиме обмеженою незалежністю, по аналогії з США. Головою об"єднаної держави буде король, а два уряди очолять два прем"єр-міністри - від Йорданії і від Палестини.

Судячи з усього, йдеться про "пробну кулю" йорданців, що знаходяться в пошуку виходу з близькосхідної безвиході, в яку зайшли сусіди Йорданії, Палестинська автономія і Ірак. На його думку, Абдалла побоюється, що після виведення американських військ з Іраку його королівство буде затиснуто між хаосом в Іраку і хаосом на Західному березі Іордана.

Ідея конфедерації вже піднімалася багато років тому, в основному - Шимоном Пересом, проте тоді йорданці сказали, що не зацікавлені в її здійсненні. Зараз вона відроджується.

Проте йорданці обумовлюють ініціативу повним прийняттям Ізраїлем саудівської ініціативи палестино-ізраїльського врегулювання як попередній крок, що створює значні труднощі в її втіленні в життя.

"Вийде, що Ізраїль ставить під загрозу мир з йорданцями через "кілька поселень" або "неістотних" засобів забезпечення безпеки, проте, коли переговори закінчаться, йорданці залишаться сидіти в Аммані, а ми знову опинимося наодинці з тим же "Хамасом", - говорять ізраїльські представники, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Йорданський монарх очолить Хашемітско-палестинську державу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути