Ексклюзиви
середа, 07 жовтня 2015 11:58

Ймовірно, російські контрабандисти намагалися продати ядерні матеріали "ІДІЛ" - The Independent

Банди контрабандистів, що, ймовірно, мають зв'язки з РФ, у Молдові намагалися продати ядерні матеріали бойовикам "Ісламської держави".

Про це пише The Independent.

Влада Молдови, що співпрацює з ФБР, за останні 5 років запобігли чотирьом спробам продати радіоактивні матеріали ісламістам. Останній відомий випадок був у лютому, коли контрабандист організував схованку смертельного цезія в кількості, достатній для ураження декількох кварталів, і шукав покупця з "Ісламської держави". Тоді контрабандист на ім'я Валентин Гроссу хотів обміняти цезій на 2,5 млн євро, вважає слідство.

Автор: AP
 

"Ви можете зробити брудну бомбу, яка буде ідеальною для "Ісламської держави", - сказав контрабандист під час зустрічі з інформатором в нічному клубі Кишинева, столиці Молдови. - Якщо ви встановите ними зв'язки, бізнес йтиме без проблем".

Після 20 зустрічей Гроссу переконав інформатора укласти угоду з "Ісламською державою", яка закінчилась для нього у в'язниці, пише видання.

Автор: AP
 

Слідство також з'ясувало, що була спроба продати уранову бомбу на Близький Схід.

Числені інтерв'ю та прослуховування виявили, що посередник банди неодноразово виказував ненависть до Америки. Слідство встановило, що контрабандисти шукають покупців, налаштованих вороже до Заходу, особливо серед "Ісламської держави" та "Аль-Каїди", які ясно давали зрозуміти, що мають намір використовувати зброю масовго ураження. 

Зараз ви читаєте новину «Ймовірно, російські контрабандисти намагалися продати ядерні матеріали "ІДІЛ" - The Independent». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути