Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2007 10:28

Ізраїльський прем"єр подякував радянським євреям за розвал СРСР

Учора ввечері в Єрусалимі відбулася святкова церемонія, присвячена 40-річчю початку боротьби за репатріацію євреїв із СРСР до Ізраїлю, повідомляє The Jerusalem Post. У заході взяв участь прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт, чиї батьки свого часу також емігрували з радянської держави.

Виступаючи перед ветеранами руху і колишніми "отказниками", Ольмерт заявив, що репатріанти, які добилися права на виїзд, зробили значущий внесок у розвал СРСР. Крім того, відзначив прем"єр, радянські євреї значно змінили і сам Ізраїль, зробивши країну багатшою, різноманітнішою і успішнішою.

"Ніщо не може гарантувати існування і силу Ізраїлю більше, ніж імміграція", - наголосив прем"єр, призвавши продовжувати роботу з повернення російськомовних євреїв на історичну батьківщину.

За даними єврейського агентства "Сохнут", що займається питаннями імміграції, в даний час за межами Ізраїлю проживають близько двох мільйонів російськомовних євреїв і членів їхніх родин, які мають право на репатріацію. З них 800 тисяч живуть в країнах СНД, 700 тисяч - в США, 200 тисяч - в Германії, 50 тисяч - в Канаді і 50 тисяч - в Австралії, повідомляє Lenta.ru.

 

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльський прем"єр подякував радянським євреям за розвал СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути