Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 11:57

Ізраїль відновив поставки пального в Сектор Газа

Ізраїль відновив в середу після тижневої перерви поставки пального в Сектор Газа, запобігши загрозі зупинки єдиної електростанції анклаву, повідомили в прес-службі Армії оборони Ізраїлю.

Протягом дня в Сектор Газа планується ввезти один мільйон літрів дизельного пального. Цього має вистачити на три дні роботи електростанції, яка забезпечує приблизно третину потреб анклаву в електриці.

Поставки йдуть через паливний термінал "Нахаль-Оз", який не діяв майже півмісяця. Два тижні тому "Нахаль-Оз" зазнав нападу бойовиків, які застрелили двох цивільних службовців об"єкту, і був закритий на тиждень. Минулої середи поставки пального поновилися, але через день були знов припинені після того, як вантажівки з пальним потрапили під обстріл на палестинській території.

Ізраїль поставляє в Сектор Газа тільки побутовий газ і дизельне пальне, зберігаючи в силі заборону на ввезення автомобільного пального.

Напередодні Ізраїль відкрив прикордонний перехід "Суфа" для ввезення в Сектор Газа товарів першої необхідності. "Суфа", як і решта контрольно-пропускних пунктів, був закритий декілька днів після серії нападів палестинських бойовиків.

У вівторок в Газу в"їхали 86 вантажівок з продовольством і медикаментами, стільки ж планується пропустити і в середу.

Відносно Сектора Газа, контрольованого ісламістським рухом ХАМАС, Ізраїль проводить політику економічних санкцій і політичної ізоляції, але вживає заходів, щоб не допустити там гуманітарної кризи, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль відновив поставки пального в Сектор Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути