пʼятниця, 19 січня 2007 14:08

Ізраїль розморозив фонди Палестини і відправив їй $100 мільйонів

$100 мільйонів передав Ізраїль Палестині з її розморожених фондів. Кошти в ніч на п"ятницю вже поступили безпосередньо в розпорядження палестинського керівництва.

Йдеться про фонди, які Ізраїль збирав для Палестинської автономії з митних зборів і податкових надходжень від палестинців, які працюють в Ізраїлі. Ці фонди заморозили минулого року після того, як до влади в автономії прийшли радикальні сили, а уряд очолив рух "ХАМАС".

Тепер Палестина повинна витратити гроші на гуманітарні потреби, Ізраїль за цим стежитиме. Передбачають, що гроші підуть на забезпечення роботи лікарень, закупівлю матеріалів і медикаментів, але не на зарплати. Виплату цих грошей співробітникам вважають безпосередньою підтримкою "ХАМАСа".

Ізраїль менше місяця шукав обхідний шлях і механізм перерахування коштів, щоб "ХАМАС" ними не заволодів. У минулому Ізраїль пропонував палестинцям $50 млн з того ж джерела на ті ж цілі. Тоді ця ініціатива не зустріла підтримки з боку палестинської влади, які наполягали на своєму праві самостійно розпоряджатися грошима, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль розморозив фонди Палестини і відправив їй $100 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути