понеділок, 11 лютого 2008 08:30

Ізраїль продовжить відповідати на обстріл методичними ударами

Ізраїль продовжить відповідати на ракетний обстріл своєї території методичними ударами по всіх ланках палестинських угрупувань - від рядових бойовиків до лідерів екстремістів, пообіцяв у неділю глава ізраїльського кабінету Ехуд Ольмерт.

За тиждень бойовики, що діють в секторі Газа, обрушили на південь Ізраїлю близько сотні реактивних снарядів. Напередодні палестинська ракета, що долетіла до міста Сдерот, важко поранила восьмилітнього хлопчика та його 19-річного брата. Молодшому з братів лікарі ампутували ногу і намагаються врятувати другу.

"Ми продовжимо знищення всіх терористів, відповідальних (за обстріл), включаючи тих, хто направляє і віддає накази бойовикам. Ми ні для кого не робимо винятку", - сказав Ольмерт на засіданні уряду, однією з тем якого стала ситуація на кордоні сектора Газа.

Голова МЗС Ізраїлю Ципі Лівні відмовилася говорити з пресою про конкретні рішення, прийняті на засіданні кабінету, і обмежилася заявою про те, що "світова спільнота повинна зрозуміти, що Ізраїлю необхідно вжити ряд заходів, щоб зупинити ракетний обстріл".

Вона повторила, що без припинення обстрілу неможливий успіх мирних переговорів із палестинцями - досягнення угоди про врегулювання двостороннього конфлікту і створення незалежної палестинської держави.

Місцеві ЗМІ в неділю рясно цитують міністрів і парламентарів, що висловлюються за рішучіші дії в секторі Газа, які поки що зводяться до точкових авіаударів, локальних наземних рейдів у прикордонних районах і економічних санкцій.

Віце-прем"єр Хаїм Рамон призвав обрушити "вогненну зливу" на райони Гази, звідки ведеться обстріл. Міністр внутрішніх справ Меїр Шитріт запропонував відселити звідти цивільне населення і "зрівняти із землею все, що залишиться". Міністр транспорту Шауль Мофаз наполягає на ударах по представниках не тільки військового, але й політичного крила руху ХАМАС, що править в секторі Газа.

Із стану "правої" опозиції знов зазвучали голоси на користь великомасштабної наземної операції в палестинському анклаві, яка б дозволила ліквідовувати "інфраструктуру терору". Ця ініціатива давно обговорюється в ізраїльському суспільстві та істеблішменті, але поки що не знаходить підтримки уряду, який наполягає на ефективності нинішніх методів, повідомляє РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Ізраїль продовжить відповідати на обстріл методичними ударами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути