Ексклюзиви
понеділок, 24 листопада 2008 16:41

Ізраїль пообіцяв Лівану нові бомбардування

У своєму зверненні до парламенту міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак заявив, що у разі початку нового широкомасштабного конфлікту з угрупуванням шиїтів "Хизбалла" Ізраїль готовий до завдання ударів по цивільній інфраструктурі Лівану, повідомляє AFP.

"Прихід "Хизбалли" в структури влади Лівану дає нам право у разі нового конфлікту атакувати інфраструктури країни", - заявив міністр оборони.

За твердженням Ехуда Барака військова потужність "Хизбалли" виросла в три рази з часу ізраїльсько-ліванського конфлікту влітку 2006 року. Число ракет, використаних "Хизбаллою" для обстрілу ізраїльської території в 2006 році, складало близько 4 тисяч. Зараз, за відомостями прем"єр-міністра, "Хизбалла" має в своєму розпорядженні 42 тисячі ракет.

В ході конфлікту 2006 року Ізраїль завдав ударів по двох цивільних об"єктах Лівану - електростанції і аеропорту Бейрута. В ході цих атак загинули більше 1200 ліванців, в основному, з числа цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль пообіцяв Лівану нові бомбардування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути