середа, 30 січня 2008 11:06

Ізраїль не вибачався перед The Beatles за скасування концерту

Посольство Ізраїлю в Лондоні спростувало повідомлення про те, що держава принесла офіційні вибачення групі The Beatles за відмову дати дозвіл провести концерт в Єрусалимі, передає АР.

"Бітли" мали виступити в столиці єврейської держави 1965 року, проте уряд наклав заборону на концерт групи зі страху, що їхні пісні можуть нанести шкоду моралі і моральності молодих ізраїльтян. Утім, тепер влада Ізраїлю хоче, щоб нині живі учасники колективу Пол Маккартні і Рінго Стар взяли участь у святкуванні 60-річчя заснування єврейської держави.

Нагадаємо, офіційною причиною скасування тодішнього виступу стало побоювання, що молоді ізраїльські шанувальники групи завдадуть шкоду Палацу культури, яки тільки-но тоді відкрився, де мали були виступати легендарні "бітли".

Проте молоді жителі Ізраїлю того часу не поділяли поглядів влади. Невипадковий в 1963 році, попри осуд, музика Beatles, як і в усьому західному світі, завоювала тут верхні рядки хит-параду.

Втім, тоді перемогу отримала державна цензура, і під прикриттям цілої серії необґрунтованих приводів, як то: відсутність коштів, загроза для споруди Палацу культури, – зустріч з Ліверпульською четвіркою була скасована в найостанніший момент. Куплені квитки залишилися в архівах багатьох сімей, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль не вибачався перед The Beatles за скасування концерту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути