Ексклюзиви
середа, 12 березня 2008 08:18

Ізраїль і ХАМАС домовилися про перемир"я

Ізраїль і ХАМАС домовилися про перемир"я
Ізраїль і радикальний рух ХАМАС за посередництва Єгипту домовилися про укладення перемир"я, пише у вівторок The Jerusalem Post із посиланням на ізраїльського високопосадовця.

За цією домовленістю, ісламізм відмовився від обстрілу некерованими ракетами ізраїльських міст в обмін на припинення будь-яких операцій Цахала в секторі Газа.

За даними арабської преси, ізраїльтяни поставили умовою перемир"я припинення ракетного обстрілу своїх міст і відмову терористів від переозброєння під час відносного спокою. Крім того, Єрусалим дав зрозуміти, що терористам належить витримати 30-денний "випробувальний термін", після якого може бути укладена формальна угода про припинення вогню.

Мається на увазі, що в цей місяць бойовики повинні повністю відмовитися від нападів і будівництва трансграничних тунелів для контрабанди зброї.

ХАМАС, у свою чергу, зажадав, щоб перемир"я було всеосяжним, взаємним і одночасним. Ісламісти також вимагають відкриття прикордонних переходів і поширення дії режиму припинення вогню не тільки на сектор Газа, а й на західний берег річки Йордан.

Нагадаємо, що раніше і ХАМАС, і уряд Ізраїлю заперечували наявність будь-яких домовленостей про припинення вогню. Бойовики оголосили припинення операцій Цахала в секторі Газа своєю перемогою, а ізраїльське керівництво спробувало пояснити співгромадянам, що раптове одночасне припинення ракетного обстрілу з Гази викликано сум"яттям і відчуттям поразки в лавах ісламістів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль і ХАМАС домовилися про перемир"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути