Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2008 14:44

Ізраїль обіцяє не допустити гуманітарної кризи в секторі Газа

Прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт пообіцяв не допустити гуманітарної кризи в секторі Газа, населення якого з кінця минулого тижня живе в умовах транспортної блокади і дефіциту енергоресурсів.

У бесідах з президентом Єгипту Хосні Мубараком і главою МЗС Нідерландів Максімом Верхагеном, які знаходяться з візитом в Ізраїлі, Ольмерт звинуватив правлячий в Газі рух ХАМАС в штучному нагнітанні напруженості для того, щоб посилити міжнародний тиск на Ізраїль.

Минулого тижня Ізраїль у відповідь на масований ракетний обстріл з палестинського боку ввів режим транспортної ізоляції сектора Газа, закривши контрольно-пропускні пункти на кордонах анклаву. Виключення ізраїльтяни обіцяють зробити для караванів гуманітарної допомоги.

Без предметів "розкоші" - сигарет, солодощів, газованих напоїв, електротоварів і багато іншого - Газа живе з минулого року, коли ізраїльський уряд оголосив її "ворожим утворенням".

Палестинська влада стверджує, що Ізраїль з минулого тижня вдвічі скоротив подачу електрики і припинив постачання палива, через що була зупинена єдина місцева електростанція, що залишила без світла велику частину сектора Газа.

Ізраїльтяни у свою чергу говорять, що електрика надходить в колишньому об"ємі, достатньому для задоволення трьох чвертей потреб анклаву, і покладають провину за енергокризу на самих палестинців, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль обіцяє не допустити гуманітарної кризи в секторі Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути