Ексклюзиви
субота, 06 грудня 2008 17:21

Обрано тимчасового главу Російської православної церкви

Митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило вибраний місценаглядачем Московського патріаршого престолу. Він управлятиме церквою до офіційних виборів її нового глави, які пройдуть на Помісному Соборі протягом найближчих шести місяців.

Таке рішення було ухвалене на екстреному засіданні Священного Синоду Російської православної церкви, яке відбулося 6 грудня в резиденції патріарха в Передєлкіно. У ньому взяли участь сім архієреїв, які є постійними членами Синоду.

Тіло померлого патріарха Алексія II знаходиться в будинковому храмі резиденції в Передєлкіно. Ближче до вечора 6 грудня його перевезуть в храм Христа Спасителя, де пройде публічна церемонія прощання. Труна з тілом патріарха знаходитиметься в головному соборі країни до вівторка. Всі ці дні доступ до нього буде відкритий цілодобово для всіх охочих.

Похорони Алексія II відбудуться 9 грудня о першій годині по полудні в Богоявленському (Єлоховському) кафедральному соборі Москви, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Обрано тимчасового главу Російської православної церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути