вівторок, 16 листопада 2010 17:35

Із нирок індуса витягли понад 17 тисяч каменів

Із нирок індуса витягли понад 17 тисяч каменів

Нещодавно доктор Ашиш Патіл, хірург-уролог з Дуле, увійшов до Книги рекордів Гіннесса. Лікар минулого року вилучив найбільшу кількість каменів з нирки 45-річного пацієнта на ім'я Данрадж Ваділь.

Загалом він витягнув 17200 каменів. Згідно з попереднім рекордом, що належав індійському докторові з Нашіке, максимальна кількість каменів, вилучених з нирки, дорівнювало 14098, пише Newsru із посиланням на The Hindustan Times.

Пацієнт протягом останніх шести місяців страждав від гострого болю. Через це чоловік перестав їсти і залишив роботу. Після зустрічі з доктором Патіл, з'ясувалося: у чоловіка рідкісний вроджений розлад. Його нирка розташовується ненормальним чином і має "блокаду", що є відносно рідкісною недугою. Від неї страждає приблизно 2-4 людини на 1000.

Для операції був складений точний план дій, так як після обстеження виявилось, що у пацієнта величезна кількість каменів.

Протягом чотиригодинної операції лікарям довелося використовувати як методи звичайної хірургії (тобто роботу з безпосереднім відкритим розрізом), так і ендоскопію. Камені були буквально скрізь. Їх розмір коливався від 1 міліметра до 2,5 сантиметрів, розповідав доктор Патіл.

Зараз ви читаєте новину «Із нирок індуса витягли понад 17 тисяч каменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути