Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2007 20:25

Із монастирської пилорами намагалися вкрасти трактор

2 грудня з пилорами в селі Обмачів Бахмацького району, що належить Крупицько-Батуринському Миколаївському жіночому монастирю, троє молодиків спробували викрасти трактор МТЗ-80.

— Був вихідний, на території перебував лише один працівник. Сторож пилорами живе поряд, — розповідає матушка Афанасія, 39 років. — Після обіду сюди прийшли троє. Ломами зірвали замки з ангара, де стояв трактор. Монастир купив його два роки тому для господарчих потреб. Обробляємо 10 гектарів землі. Сіємо овес, заготовляємо сіно для худоби. Один із нападників, Микола Федченко, працював у нас трактористом, але його вигнали за п"янку.

Молодики залізли в трактор і їздили ангаром. Вимагали болгарку — хотіли спиляти ворота та виїхати за межі пилорами. Прибіг сторож, намагався вгамувати їх. Працівник пилорами зателефонував настоятельці монастиря матушці Дорофеї. Жінка подзвонила сільському голові. Той викликав міліцію. Двоє чоловіків утекли, третього  затримали.

— Двоє з них наші, сільські, — каже голова Петро Брагінець, 46 років. — Олександр Огієнко — без певних занять та Євген Блажко — син директора школи, викладає фізкультуру. А третій — 29-річний Микола Федченко з Вировки Сумської області. Саме його впіймали та привезли до сільради.

Щоб подібне не повторилося, черниці обійшли господарський двір із чудотворною іконою Святителя Миколая, яка зберігається у Крупицько-Батуринському монастирі.

Зараз ви читаєте новину «Із монастирської пилорами намагалися вкрасти трактор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути