Ексклюзиви
середа, 30 січня 2008 15:26

Італія хоче вивезти сміття за кордон

Сміття з південної італійської області Кампанія, де склалася катастрофічна ситуація з вивозом і переробкою відходів, може бути перероблене за межами Італії, заявив надзвичайний комісар уряду з "сміттєвої проблеми" Джанні Де Дженнаро.

"Розглядається варіант переробки за межами Італії. Я знаходжуся в постійному контакті з нашим послом в Берліні, який планує провести зустріч з підприємцями, що працюють в цій області", - сказав він.

Проблеми з утилізацією сміття з"явились в Кампанії, оскільки більшість звалищ регіону виявились переповненими і були закриті.

Місцева влада пропонує відкрити раніше законсервовані звалища, а також організувати нові. Проте населення активно виступає проти цього плану, заявляючи, що відкриття звалищ шкодить не тільки сільському господарству, але і здоров"ю людей і тварин.

Складнощі з утилізацією сміття виникли більше десяти років тому. Спроби влади вирішити їх, побудувавши сміттєпереробні заводи, так і не увінчалися успіхом.

Аналітики пов"язують витоки проблеми з діяльністю неаполітанської мафії, яка активно заробляє на нелегальній утилізації відходів і зацікавлена в тому, щоб "сміттєва проблема" не вирішувалася, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Італія хоче вивезти сміття за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути