четвер, 03 квітня 2008 11:49

Італійський священик проводив фальшиві обряди

Прокуратура флоренції ініціювала розслідування відносно високопоставленого священика, який підозрюється в шахрайстві. Як пише газета TheDaily Telegraph, отець Франческо Саверіо Базоффі (FrancescoSaverioBazzoffi), що очолює одне з відділень флорентійської єпархії, впродовж декількох років проводив імітації обряду вигнання бісів. Передбачається, що таким чином він заробив декілька мільйонів доларів.

Отець Франческо є засновником релігійної організації "Будинок святих архангелів" (House ofthe SaintedArchangels). Як розповіли в прокуратурі, на її базі він і влаштовував свої "спектаклі", які видавав за священні обряди. На подібних заходах збиралося по 400 чоловік і більше.

За версією слідства, у священика були спільники, які прикидалися перед натовпом, що вони одержимі бісами, а отець Франческо "виганяв" їх. За словами очевидців, під час процедури люди кричали і билися в конвульсіях. Провівши церемонію, священик пропонував "вилікувати" хвороби натовпу, що повірив в його здатності, а також зробити пожертвування на користь Будинку святих архангелів.

Італійські правоохоронні органи зацікавилися діяльністю Франческо Базоффі ще в 2005 році, проте тільки після трьох років було почато офіційне розслідування. У священика провели обшук і вилучення документів. В ході перевірок з"ясувалося, що на банківських рахунках святого отця лежить близько шести мільйонів доларів. В даний час підозрюваними у справі священика проходять ще 13 чоловік.

TheDaily Telegraph відзначає, що церковні власті також незадоволені діяльністю отця Франческо, оскільки проводити обряд вигнання бісів можна тільки з особливого дозволу єпархії.

Сам Базоффі заперечує, що проводив подібні обряди. За його твердженням, він всього лише благословляв свою аудиторію, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Італійський священик проводив фальшиві обряди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути