середа, 17 лютого 2010 11:19

Італійська авіакомпанія Alitalia закриває маршрути до Києва

Італійська авіакомпанія Alitalia закриває маршрути до Києва

Італійська авіакомпанія Alitalia з 28 березня має намір закрити перельоти з Мілана до Києва. Крім того, компанія припиняє сполучення між Міланом і Алжиром, Стамбулом, Софією, Тель-Авівом і Тріполі, повідомляє газета Дело.

Вчора, 16 лютого, в Alitalia не змогли назвати офіційних причин припинення рейсів, а також прокоментувати ймовірність їх відновлення.

Експерти пояснюють, що причиною закриття рейсів стало важке фінансове становище перевізника. Так, за останніми даними, на кінець року кредиторська заборгованість компанії досягла 1,2 млрд. євро.

"Судячи з усього, таке рішення було прийнято новим менеджментом компанії в рамках реструктуризації", - вважає директор Центру економічного та політичного аналізу Олександр Кава.

За його словами, американська авіакомпанія Delta Airlines в якості антикризових заходів також відмовилася від перельотів в Україну.

Alitalia - компанія, 49,9% акцій якої належить італійському уряду. Перевізник працює в збиток з 2002 року. У 2008-му фінансове становище стало критичним і керівництво заявило про банкрутство компанії. У листопаді 2008 року уряд Італії схвалив продаж Alitalia. А місяць тому, у грудні, було розпочато процедуру об"єднання Alitalia з іншою італійською авіакомпанією - Air One.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що компанія виставила на продаж власний флот судів. 14 літаків Embraer-145 дісталися українській авіакомпанії "Дніпроавіа" Ігоря Коломойського.

Експерти відзначають, що відмова Alitalia літати з Мілана до Києва істотно не позначиться на сполученні між двома країнами. Основний потік пасажирів до Італії, і зокрема в Мілан, припадає на європейських перевізників Austrian Airlines і Lufthansa.

Дело

Зараз ви читаєте новину «Італійська авіакомпанія Alitalia закриває маршрути до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути