середа, 06 червня 2007 16:52

Іспанський суд ухвалив захопити американські судна iз скарбами

Іспанський суд зобов"язав поліцію захопити і обшукати два судна американської компанії Odyssey Marine Exploration, яка оголосила недавно про виявлення рекордного улову затонулих скарбів. Суд міста Кадіс на півдні Іспанії ухвалив, що судна Odyssey Explorer і Ocean Alert повинні бути затримані, як тільки покинуть Гібралтар і увійдуть до територіальних вод Іспанії. Суд наказав офіцерам Громадянської гвардії Іспанії - одного з численних видів національної поліції країни охороняти вихід з Гібралтару. Якщо судна спробують покинути територію британської колонії, вийшовши в протоку Гібралтар, вони повинні бути супроводжені в іспанський порт для обшуку.

У травні Іспанія подала позов в один з федеральних судів США, вимагаючи повернути скарби, якщо вони були підняті в іспанських водах або з іспанського корабля. Odyssey Marine Exploration стверджує, що підняла вантаж золотих і срібних монет загальною вартістю близько $500 мільйонів з нічийних вод, проте вказати точне місце затоплення або назву корабля відмовляється. Цінності раніше були доставлені в США літаком з Гібралтару, повідомляє Газета.ru.


Зараз ви читаєте новину «Іспанський суд ухвалив захопити американські судна iз скарбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути