Ексклюзиви
пʼятниця, 17 жовтня 2008 15:24

Іспанська поліція затримала групу марокканських ісламістів

Іспанська поліція затримала 8 марокканців-ісламістів, підозрюваних в терористичній діяльності і, можливо, причетних до терактів 11 березня 2004 року в Мадриді. Про це заявив міністр внутрішніх справ Іспанії Альфредо Перес Рубалькаба. Арешти здійснені в Барселоні, Мадриді і на півдні країни в рамках широкої антитерористичної операції. "Затримані підозрюються в тому, що вони надали притулок і потім допомогли уникнути правосуддя 5 особам, які причетні до ісламістських терактів 11 березня 2004 року", - підкреслив міністр.

Рейди поліції є складовою частиною розслідування, яке почав відомий суддя Бальтасар Гарсон. Його мета - виявити і ліквідовувати відділення терористичної мережі "Аль-Каїда в Іспанії. Вони займаються збором грошей, підготовкою нових бійців і терактів як в країні, так і за кордоном. 11 березня 2004 року ісламісти підірвали декілька бомб в мадридських приміських поїздах. Тоді загинула 191 людина, більше 1800 були поранені.

Зараз ви читаєте новину «Іспанська поліція затримала групу марокканських ісламістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути