Ексклюзиви
пʼятниця, 13 червня 2008 16:03

Іспанія продала Чилі партію бронетехніки за 1 євро

Уряд Іспанії за символічну плату в 1 євро передав Чилі 16 гусеничних бронемашин FV-101 Scorpion британського виробництва. Як повідомляє Altair, вони доповнять парк з 29 "Скорпіонів" у складі чилійської морської піхоти.

Раніше бронемашини FV-101 Scorpion, які також відносять до категорії легких розвідувальних танків, перебували на озброєнні морської піхоти Іспанії. Вони були куплені в 1982 році, після того, як продемонстрували свою високу ефективність в ході проведення збройними силами Великої Британії операції на Фолклендських островах.

У 1990-х роках іспанці провели модернізацію свого парку бронемашин FV-101 Scorpion, яка включала установку нових дизельних двигунів, лазерних далекомірів і приладів нічного бачення. Проте вже в 2004 році "Скорпіони" були зняті з озброєння і поставлені на зберігання.

Амфібійна бронемашина FV-101 Scorpion з корпусом і баштою з алюмінієвого сплаву важить всього 8 тонн. Вона озброєна 76-міліметровою гарматою і кулеметом калібру 12,7 міліметра. Екіпаж налічує три людини. На базі "Скорпіона" випускалося декілька типів машин різного призначення, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія продала Чилі партію бронетехніки за 1 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути