Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2007 11:12

Іспанці на день відключать свої мобілки через підвищення тарифів

Сьогодні у Іспанії по заклику профспілок та інших громадських організацій проводиться День без мобільного телефону на знак протесту проти підвищення тарифів провідними компаніями мобільного зв"язку.

- Ця акція має змусити компанії (декількох мобільних операторів) переглянути рішення підняти з 1 березня на 25% тарифи на з"єднання абонентів, - заявив представник Загального союзу трудящих (ЗСТ), один з організаторів акції протесту.

Він пояснив, що ЗСТ, а також інші профспілки і конфедерація іспанських споживачів і користувачів звернулися до громадян країни з пропозицією не включати цього дня мобільні телефони.

Компанії підвищили ціни після того, як в грудні іспанський уряд випустив закон, який забороняє їм округляти оплату за телефонні переговори, тобто, наприклад, стягувати із споживачів оплату за хвилину розмови, якщо навіть абонент розмовляв лише 30 секунд.

За його словами, "підприємства мобільного зв"язку не бажають розлучитися зі своїми казковими доходами, адже тільки минулого року одна з них збільшила свій прибуток на 40%".

Зі свого боку, міністр індустрії, туризму і торгівлі Жоан Клос заявив, що дав розпорядження відповідним структурам його міністерства зайнятися справою телефонних компаній, "оскільки в їхньому спільному рішенні підняти тарифи є видиме порушення антимонопольного законодавства", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Іспанці на день відключать свої мобілки через підвищення тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути