четвер, 24 січня 2008 14:01

Ісламісти готували вибухи у міському транспорті Барселони

 Міжнародні терористи мали намір влаштувати вибухи у міському транспорті Барселони, йдеться у повідомленні Національної судової палати Іспанію.

"Троє підозрюваних у підготовці терористичних актів у міському транспорті Барселони, вихідці з Пакистану, були затримані  минулої суботи разом з дев"ятьма своїми співвітчизниками, членами радикального ісламського угрупування", - йдеться у документі, підписаному слідчим Національної судової палати Іспанії Ісмаелем Моренно.

"Громадяни Пакистану Мохаммед Шоайб, Мехмоох Халіб і Імран Шєєма підозрюються у тому, що прибули до Іспанії наприкінці 2007 року як шахіди (терористи-самовбивці) для здійснення терактів найближчими днями", - повідомляє слідство.

При обшуку на квартирі підозрюваних, які належать до радикального руху Таблігх-е-Джамаа, виявлені підривники і хімічні речовини для виготовлення вибухових пристроїв, йдеться у документі.

Слідство не конкретизує, який вид транспорту Барселони повинен був стати об"єктом нападу.

Міністр внутрішніх справ Іспанії Альфредо Перес Рубалькаба повідомив 19 січня про великомасштабну поліцейську операцію в барселонському районі Раваль, у ході якої було затримано 14 осіб - 12 пакистанців і 2 індійці (останні пізніше були відпущені).

За словами міністра, затримання членів радикального ісламського угрупування було здійснене після того, як Іспанія отримала інформацію від зарубіжних спецслужб про підготовлювані на її території теракти.

Перес Рубалькаба нагадав у  зв"язку з цим, що в останні місяці діячі Аль-Каїди не раз закликали своїх послідовників завдати удару по Іспанії, як території, зайнятій невірними, яку слід повернути у лоно Ісламу.

У VIII-XV столітті Іспанія знаходилася під владою арабів, які були вигнані з Іберійського півострова в процесі "реконкісти", - звільнення земель у загарбників.

У березні 2004 року в результаті вибухів у мадридських електричках загинуло 191 житель іспанської столиці. З 29 обвинувачених у підготовці і здійсненні теракту виправдано вісім осіб. Решта підсудних отримала терміни від 3 до 43 років ув"язнення, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ісламісти готували вибухи у міському транспорті Барселони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути