Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2007 10:23

Іранське телебачення показало дивні свідчення британських моряків (ФОТО)

Вчора іранське телебачення продемонструвало відеокадри, на яких знято британських моряків, захоплених під час патрулювання іракських морських меж. Із запису не ясно, чи присутні в кімнаті все 15 військових. Моряків, що фігурують в кадрах, показано під час їжі. Єдина жінка з захоплених - Фей Терні - заявила в інтерв"ю іранському телебаченню, що британські моряки були захоплені, коли перебували в іранських територіальних водах.

"Звісно, ми незаконно проникли в їхні води. Ми були в човнах, і іранські сили заарештували нас, оскільки ми, начебто, зайшли в іранські води. Краще б ми цього не робили, тому що тоді я зараз була б удома разом з вами", - говорить Терні. Під час інтерв"ю її голова була покрита хусткою в ісламському стилі. "Вони поводяться дуже дружньо і гостинно. Не було агресії, нам не заподіяли шкоди". Терні також говорить, що з нею поводяться гуманно і ввічливо, вона просить не хвилюватися за неї. У листі до Британії, який також оприлюднило іранське телебачення, вона обіцяє привезти на день народження одного з її родичів "подарунок від іранського народу".

Перед демонстрацією запису з британськими військовими офіційний Тегеран оголосив, що найближчим часом відпустить Терні. Тегеран також оголосив, що готовий допустити представників Великої Британії до затриманих минулого тижня 15 британських моряків, але за однієї умови. Міністр закордонних справ Ірану Манучехр Моттакі сказав, що спершу Велика Британія повинна визнати факт проникнення в іранські територіальні води. Лондон стверджує, що моряки були затримані у водах Іраку, повідомляє Бі-бі-сі.

Зараз ви читаєте новину «Іранське телебачення показало дивні свідчення британських моряків (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути