вівторок, 11 грудня 2007 20:40

Іран відновить військову ядерну програму

Іранська опозиційна група у вигнанні заявила про відновлення Іраном військової ядерної програми.

Представник Національної ради іранського опору (NCRI) визнав, що ядерна програма дійсно була згорнута в 2003 році. Проте він заявив, посилаючись на джерела групи в Ірані, що згодом потужності ядерного центру в східному Тегерані були розділені на 11 частин і розосереджені по всій країні. Після цього в 2004 році програма була відновлена.

У випадку якщо спостерігачі МАГАТЕ виявлять одну з лабораторій, іранська влада, за словами представника ради, зможе заявити, що вона займається дослідженням виключно мирного атома.

Третього грудня у Вашингтоні була розсекречена доповідь американських спецслужб, в якій говорилося про згортання в 2003 році іранської військової ядерної програми. Власті Ірану, що не раз стверджували, що не планують створення ядерної бомби, виразили задоволення висновками розвідників.

Проте міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак висловив припущення, що програма по створенню ядерної зброї була лише заморожена, а після відновлена.

Варто відзначити, що NCRI внесена властями США і Європейського Союзу в список терористичних організацій, повідомляє АМИ ""Новости - Украина"".

Зараз ви читаєте новину «Іран відновить військову ядерну програму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути