Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2007 19:29

Іран приготувався відповісти на напад Ізраїля

Влада Ірану оголосила про те, що розробила план бомбардування Ізраїлю у випадку, якщо той здійснить напад на Ісламську республіку.

За словами заступника командувача ВВС Ірану генерала Мохаммада Алаві, країна має в своєму розпорядженні необхідне озброєння, щоб відповісти на ізраїльський удар. "У нас є ракети, радіус дії яких покриває всю територію Ізраїлю. Ми можемо використовувати винищувачі для завдання удару по його території", - заявив Алаві.

Нагадаємо, що раніше президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад неодноразово заявляв, що у разі нападу на Іран, Ізраїль стане першою метою для у відповідь удару. Проте нинішня заява іранських властей стала першою офіційною загрозою бомбардування ізраїльських територій.

Обстановка в регіоні в черговий раз почала загострюватися після авіаудару ВВС Ізраїлю по території Сірії. Як можлива причина нападу висловлювалося припущення, що його метою були склади із зброєю, яка Іран через Сірію поставляє до Лівану для угрупування "Хизбалла", повідомляє Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Іран приготувався відповісти на напад Ізраїля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути