пʼятниця, 25 травня 2007 13:33

Іран планує стати експортером ядерного палива

Іран в майбутньому має намір стати експортером ядерного палива, заявив в п"ятницю президент Ісламської Республіки Махмуд Ахмадінежад.

"Ми не тільки не припинимо роботу центрифуг по збагаченню урану, але швидкими темпами інтегруємо їх в свій ядерний паливний цикл, щоб потім перетворитися на експортера ядерного палива", - сказав Ахмадінежад, виступаючи на мітингу в іранській центральній провінції Ісфаган.

При цьому він підкреслив, що Тегеран не відступить під тиском світової спільноти від свого права на володіння мирними ядерними технологіями.

На думку Ахмадінежада, санкції РБ ООН, передбачені відносно Ірану у зв"язку з його небажанням ввести мораторій на роботи по збагаченню урану, "не принесли результату".

"Поза сумнівом ці санкції підуть на шкоду зарозумілим державам, і скоро буде видно результат цього", - вважає іранський президент.

"Вони (Захід) вимагають від нас припинити нашу ядерну діяльність, щоб потім вони ж нам давали ядерне паливо і інші переваги. Але ми всупереч цьому заявляємо, що готові продавати їм ядерне паливо за нижчими цінами, і говоримо - ви самі припиніть свій ядерний паливний цикл", - сказав Ахмадінежад, повідомляє РІА "Новости".


Зараз ви читаєте новину «Іран планує стати експортером ядерного палива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути