понеділок, 02 квітня 2007 17:36

Іракський прокурор вимагає повісити двоюрідного брата Садама Хусейна

В ході процесу у справі про масові вбивства курдів, який проходить в Іраку, головний обвинувач Мункит аль-Фарун зажадав, щоб Алі Хасана Аль-Маджіда - двоюрідного брата Садама Хусейна, відомого як Хімічний Алі, ще п"ятеро підсудних засудили до страти. Якщо суд винесе такий вердикт, то вони будуть повішені.

Ще одного підсудного - колишнього губернатора провінції Мосул Тахера Аль-Ані - прокурор попросив виправдати у зв"язку з недостачею доказів. Хімічного Алі і решти фігурантів справи (функціонерів правлячої за Хусейна партії "Баас") звинувачують у тому, що в 1988 році вони брали участь у військовій операції "Анфал" (Здобич), в ході якої проти курдського населення країни в місцевості Халабжа були використані отруйні речовини.

В результаті операції, якою керував двоюрідний брат президента, було убито декілька тисяч чоловік. Всі підсудні у цій справі звинувачуються у військових злочинах і злочинах проти людяності. Проти Хімічного Алі висунуто також звинувачення в геноциді.

Звинувачення в причетності до операції "Анфал" раніше були пред"явлені і колишньому президентові країни Садаму Хусейну, проте зняті після того, як його стратили за організацію масових вбивств в селі Дуджейл в 1982 році, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Іракський прокурор вимагає повісити двоюрідного брата Садама Хусейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути