Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 11:19

Іраклій Окруашвілі розкрив новий компромат на Саакашвілі

Колишній міністр оборони Грузії і творець руху "За єдину Грузію" Іраклій Окруашвілі висунув нові звинувачення на адресу президента країни Михайла Саакашвілі, повідомляє грузинський телеканал "Кавкасія".

Окруашвілі дав телеканалу інтерв"ю, записане кілька днів тому в Парижі. Його уривки були показані в четвер вдень, а повна версія вийде в ефір в четвер увечері.

"Він (Саакашвілі) використовував моє ім"я для переоформлення на свого прес-секретаря Димитрія Китошвілі частки в компанії "Джеоселл". Так само, через підставних осіб, Саакашвілі придбав акції телекомпанії "Руставі 2" та інших великих компаній", - повідомив Окруашвілі в уривку інтерв"ю.

"Я не та людина, яка разом видасть всі компромати на Саакашвілі та його оточення, тому вони бояться мене, бояться втратити своє комфортне положення", - підкреслив Окруашвілі. За словами екс-міністра, в одній із розмов із ним Саакашвілі розповів про свій сон, у якому президент опинився в Гаагській в"язниці. "Він додав, що в цьому сні ми сиділи в Гаагській в"язниці в сусідніх камерах", - пояснив Окруашвілі.

Нагадаємо, 25 вересня 2007 року Окруашвілі звинуватив президента Грузії Михайла Саакашвілі "в беззаконні, в спробі затвердження авторитаризму, порушеннях прав людини і власності, в спробі фізичного усунення бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі, спробі розколоти і дискредитувати Грузинську православну церкву".

Тоді Саакашвілі назвав ці звинувачення "безсоромною брехнею". 27 вересня 34-річний Окруашвілі був арештований за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями під час роботи міністром оборони, в службовій халатності, відмиванні грошей і здирстві.

8 жовтня він заявив, що сказані ним 25 вересня звинувачення на адресу Саакашвілі "були зроблені з метою дискредитації президента і отримання політичних дивідендів". 9 жовтня Окруашвілі був звільнений із в"язниці після виплати застави більш ніж у шість мільйонів доларів, а 1 листопада виїхав із Грузії.

На початку листопада екс-міністр оборони Грузії Окруашвілі, про стан здоров"я і про місцезнаходження якого довго нічого не було відомо, в прямому включенні з Мюнхена телекомпанії "Імеді" приніс вибачення народу Грузії за свої "вимушені зізнання". "Я став вимушеним біженцем, але сподіваюся, що скоро повернуся до Грузії", - заявив Окруашвілі. Він відзначив, що його серед ночі, під охороною, привезли в аеропорт і посадили в літак, заборонивши повертатися до Грузії.

Тим часом на батьківщині Окруашвілі загрожує 25 років в"язниці. Його звинувачують за чотирма статтями КК Грузії - "хабарництво, здійснене організованою групою із здирством", "відмивання грошей", "зловживання службовими повноваженнями" і "службова халатність". У листопаді Окруашвілі затримали в Германії, а потім передали Франції, оскільки в посольстві цієї країни в Тбілісі він отримав шенгенську візу. В кінці січня політика випустили на поруки. Він чекає суду, перенесеного на кінець березня, в одній з грузинських сімей, що живуть у Парижі, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Іраклій Окруашвілі розкрив новий компромат на Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути